O nama
Novosti
Kino
Autoškola
Obrazovanje odraslih
Strani jezici
Tečajevi
Katalog informacija
Javna nabava
Godišnji planovi i programi rada
Financijska izvješća
Pristup informacijama
Natječaji
Kontakt
 EU projekt "4za600"
Minimiziraj

                                                                                                                                                                                                                                   Pučko otvoreno učilište "Đuro Arnold" iz Ivanca, zajedno sa još tri učilišta iz Varaždinske županije, sudjeluje u velikom EU projektu informatičkog opismenjavanja 600 osoba!

Saznajte više...

U razdoblju od 20.01.-11.02.2017. jednom tjedno prema rasporedu u privitku održat će se revija hrvatskog filma. Rezervacije ulaznica moguće su radnim danom Učilišta (pon.-pet.) od 12:00 do 14:00h, pozivom na broj 042/770-530 ili mailom na ivaneckino@gmail.com.


Ovaj tjedan Grad Ivanec povodom otvorenja kina, poklanja svojim najmlađim stanovnicima pet besplatnih projekcija. Za besplatne projekcije potrebna je prethodna rezervacija ulaznica, a za ostale projekcije vrijede cijene sukladno cjeniku kino karata. Vidimo se!

Redovno radno vrijeme kina je od četvrtka do nedjelje prema rasporedu projekcija. Iznimno u razdoblju od 02. - 08.01.2017. kino će raditi svakodnevno.

Svečano otvorenje kina u Ivancu održati će se 29.12.2016. godine s početkom u 18,00 sati. Nakon pozdravnih riječi ravnatelja Učilišta Maria Kramara, gradonačelnika Milorada Batinića i ostalih gostiju, te glazbenog programa VA Sakcinski slijedi 3D projekcija filma Rogue one: Priča iz Ratova zvijezda.

Kino sa radom počinje 30.12.2016. godine, a u nastavku je raspored kino projekcija do 08.01.2017. godine. Rezervacija ulaznica je moguća radnim danom od 12:00 do 14:00 sati na broj telefona 042/770530, ili na mailom na info@uciliste-ivanec.hr.

Sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu Novu 2017. godinu žele Vam djelatnici POU "Đuro Arnold" Ivanec!

Nakon vrlo opsežnih zidarskih i građevinskih radova koji su u potpunosti promijenili dosadašnji izgled unutrašnjosti stare kinodvorane Pučkog otvorenog učilišta „Đuro Arnold“ u Ivancu, trenutačno su u punom jeku završni radovi na unutarnjem uređenju i opremanju.Unutrašnjost dvorane je praktički neprepoznatljiva u odnosu na dosadašnji izgled. Uređen je i novi, moderni ulaz u kino s istočne strane u koji se ulazi u pretprostor, sagrađeni su i novi sanitarni čvorovi, a sa zapadne strane novi protupožarni izlazi. Sadašnji ulaz u kino je privremen i on će se koristiti do uređenja prostora koji slijedi u drugoj fazi, kada će se urediti glavni ulaz, garderobe i prateći sadržaji.Temeljem provedenog natječaja, radove izvodi Mipcro Ivanec, a izvode se prema projektu koji je izradio Arhitektonski studio Nexar iz Ivanca. U ovoj fazi radovi su vrijedni 2,6 milijuna kuna. Glavninu investicije financira Grad Ivanec u sklopu strateških ulaganja čiji je glavni cilj modernizacija društvene infrastrukture i poboljšanje kvalitete društvenog života građana.

Počelo je rušenje i uklanjanje opožarenih dijelova objekta ivanečkog Pučkog otvorenog učilišta u Nazorovoj ulici, koji je izgorio u podmetnutom požaru u petak, 4. studenog, pri čemu su posve izgorjeli i učionički prostori u kojima se održavala nastava autoškole i tečajna nastava kao i popularni Retro Bar.Nakon što su u međuvremenu provedeni svi potrebni postupci (procjena štete, razna vještačenja i sl.), sada je počelo uklanjanje kompletnog opožarenog dijela objekta, a nakon toga prići će se gradnji novih prostora.

Povijest djelovanja kina, odnosno kazališta u Ivancu seže u proljeće daleke 1920. godine. Velike zasluge za tadašnji, između dva svjetska rata, kulturni život Ivanca pripisujemo poduzetniku Rudolfu Partliću, vlasniku prve ivanečke kino-kazališne dvorane "Prosvjeta", koja je izgrađena u nekadašnjem Mačkovcu br. 5, a kasnije preuređena i za kazališne predstave, koncerte i skupove te je svojevremeno služila i kao gimnastički prostor, a sljedećih se godina u kino-kazalištu dijelom održavala i nastava tadašnje ivanečke dvorazredne Dječačke škole. Prva predstava u Ivancu izvedena je 4. travnja 1920. godine, kada je prikazana drama u četiri čina – "Pikova dama", a odaziv mještana iz Ivanca i okolice bio je iznad očekivanja. Godine 1947. kino preuzima bivši Prosvjetni odjel NO kotara Ivanec i vodi ga do 1951., a u 1952. godini kino dolazi pod upravu Poljoprivredne zadruge Ivanec. Kada je izgrađena kino-dvorana uz tadašnji Zadružni dom, nabavljena je i nova oprema te time prestaje rad kina u starim prostorijama u Mačkovcu br. 5. Poljoprivredna zadruga vodi kino "Prosvjetu" do 1963. godine u Zadružnom domu, kada ga preuzima Narodno sveučilište u Ivancu. Pod istim imenom kino se vodi do 2016. godine, pod vodstvom Pučkog otvorenog učilišta, kada se kreće s rekonstrukcijom i adaptacijom dvorane.

Stranica 10 od 20Prva   Prethodna   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Slijedeća   Posljednja   

18.01., subota, 15:30h

19.01.,nedjelja,16:30h
25.01., subota, 18:00h

 Izrada: Xmedia