O nama
Novosti
Kino
Autoškola
Obrazovanje odraslih
Strani jezici
Tečajevi
Katalog informacija
Javna nabava
Godišnji planovi i programi rada
Financijska izvješća
Pristup informacijama
Natječaji
Kontakt
 EU projekt "4za600"
Minimiziraj

                                                                                                                                                                                                                                   Pučko otvoreno učilište "Đuro Arnold" iz Ivanca, zajedno sa još tri učilišta iz Varaždinske županije, sudjeluje u velikom EU projektu informatičkog opismenjavanja 600 osoba!

Saznajte više...

Ovaj tjedan Grad Ivanec povodom otvorenja kina, poklanja svojim najmlađim stanovnicima pet besplatnih projekcija. Za besplatne projekcije potrebna je prethodna rezervacija ulaznica, a za ostale projekcije vrijede cijene sukladno cjeniku kino karata. Vidimo se!

Redovno radno vrijeme kina je od četvrtka do nedjelje prema rasporedu projekcija. Iznimno u razdoblju od 02. - 08.01.2017. kino će raditi svakodnevno.

Svečano otvorenje kina u Ivancu održati će se 29.12.2016. godine s početkom u 18,00 sati. Nakon pozdravnih riječi ravnatelja Učilišta Maria Kramara, gradonačelnika Milorada Batinića i ostalih gostiju, te glazbenog programa VA Sakcinski slijedi 3D projekcija filma Rogue one: Priča iz Ratova zvijezda.

Kino sa radom počinje 30.12.2016. godine, a u nastavku je raspored kino projekcija do 08.01.2017. godine. Rezervacija ulaznica je moguća radnim danom od 12:00 do 14:00 sati na broj telefona 042/770530, ili na mailom na info@uciliste-ivanec.hr.

Sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu Novu 2017. godinu žele Vam djelatnici POU "Đuro Arnold" Ivanec!

Nakon vrlo opsežnih zidarskih i građevinskih radova koji su u potpunosti promijenili dosadašnji izgled unutrašnjosti stare kinodvorane Pučkog otvorenog učilišta „Đuro Arnold“ u Ivancu, trenutačno su u punom jeku završni radovi na unutarnjem uređenju i opremanju.Unutrašnjost dvorane je praktički neprepoznatljiva u odnosu na dosadašnji izgled. Uređen je i novi, moderni ulaz u kino s istočne strane u koji se ulazi u pretprostor, sagrađeni su i novi sanitarni čvorovi, a sa zapadne strane novi protupožarni izlazi. Sadašnji ulaz u kino je privremen i on će se koristiti do uređenja prostora koji slijedi u drugoj fazi, kada će se urediti glavni ulaz, garderobe i prateći sadržaji.Temeljem provedenog natječaja, radove izvodi Mipcro Ivanec, a izvode se prema projektu koji je izradio Arhitektonski studio Nexar iz Ivanca. U ovoj fazi radovi su vrijedni 2,6 milijuna kuna. Glavninu investicije financira Grad Ivanec u sklopu strateških ulaganja čiji je glavni cilj modernizacija društvene infrastrukture i poboljšanje kvalitete društvenog života građana.

Počelo je rušenje i uklanjanje opožarenih dijelova objekta ivanečkog Pučkog otvorenog učilišta u Nazorovoj ulici, koji je izgorio u podmetnutom požaru u petak, 4. studenog, pri čemu su posve izgorjeli i učionički prostori u kojima se održavala nastava autoškole i tečajna nastava kao i popularni Retro Bar.Nakon što su u međuvremenu provedeni svi potrebni postupci (procjena štete, razna vještačenja i sl.), sada je počelo uklanjanje kompletnog opožarenog dijela objekta, a nakon toga prići će se gradnji novih prostora.

Povijest djelovanja kina, odnosno kazališta u Ivancu seže u proljeće daleke 1920. godine. Velike zasluge za tadašnji, između dva svjetska rata, kulturni život Ivanca pripisujemo poduzetniku Rudolfu Partliću, vlasniku prve ivanečke kino-kazališne dvorane "Prosvjeta", koja je izgrađena u nekadašnjem Mačkovcu br. 5, a kasnije preuređena i za kazališne predstave, koncerte i skupove te je svojevremeno služila i kao gimnastički prostor, a sljedećih se godina u kino-kazalištu dijelom održavala i nastava tadašnje ivanečke dvorazredne Dječačke škole. Prva predstava u Ivancu izvedena je 4. travnja 1920. godine, kada je prikazana drama u četiri čina – "Pikova dama", a odaziv mještana iz Ivanca i okolice bio je iznad očekivanja. Godine 1947. kino preuzima bivši Prosvjetni odjel NO kotara Ivanec i vodi ga do 1951., a u 1952. godini kino dolazi pod upravu Poljoprivredne zadruge Ivanec. Kada je izgrađena kino-dvorana uz tadašnji Zadružni dom, nabavljena je i nova oprema te time prestaje rad kina u starim prostorijama u Mačkovcu br. 5. Poljoprivredna zadruga vodi kino "Prosvjetu" do 1963. godine u Zadružnom domu, kada ga preuzima Narodno sveučilište u Ivancu. Pod istim imenom kino se vodi do 2016. godine, pod vodstvom Pučkog otvorenog učilišta, kada se kreće s rekonstrukcijom i adaptacijom dvorane.

Promjena sjedišta autoškole
Obavještavamo sve sadašnje i buduće polaznike autoškole kako je od 06.12.2016. godine sjedište autoškole na novoj adresi. Uslijed požara na objektu u Ulici Vladimira Nazora 46 u Ivancu u potpunosti su uništeni dosadašnji prostori u kojima je autoškola djelovala od davne 1974. godine. Od navedenog datuma autoškola ima svoje sjedište na adresi Trg hrvatskih ivanovaca 10 u Ivancu, a nova grupa polaznika s radom počinje 12.12.2016. godine.

Idući tjedan s radom kreću nove grupe polaznika stranih jezika. Osnovnoškolci kreću s I. i III. stupnjem engleskog jezika, te II. stupnjem njemačkog jezika. Isto tako s radom započinje i grupa odraslih za tečaj njemačkog jezika. Puno uspjeha u radu i dobrih rezultata u novoj pedagoškoj godini želimo malim i velikim polaznicima i naravno, predavačima.

Stranica 6 od 16Prva   Prethodna   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  Slijedeća   Posljednja   

15.06.2018. 20:30h 16.06.2018. 21:00h 23.06.2018. 19:00h 24.06.2018. 20:00h


Izrada: Xmedia